Ervaringen

 

 Ik kwam bij Merel omdat ik wilde onderzoeken of ik nog zaken uit het verleden op te lossen had die me mogelijk in het hier en nu tegenhouden of hinder brengen. Naast dat voor mij helder is geworden dat er zeker nog wat is wat ik “op te lossen” heb, heeft het me ook de rust gebracht, omdat ik sterk het gevoel heb dat dit mogelijk is voor mij. Het voelde alsof ik met hulp van Merel, dingen in werking heb gezet. Ik vond het contact prettig en voelde me erg op mijn gemak. Ik omschrijf Merel als kundig, sensitief en laagdrempelig.
Dochter en moeder van een zoon                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Ik heb met Merel een sessie gedaan en was blij verrast door het inzicht dat ze mij in een enkele sessie kon bieden. Ze werkt vanuit een prettige kalmte en verrast met haar pragmatische aanpak. Door een opvoedopstelling te maken en daarmee tijdens de sessie te ‘spelen’, konden we snel en makkelijk mijn situatie verkennen. Met een paar ogenschijnlijk simpele aanpassingen maakte Merel mij duidelijk hoe alledaagse situaties kunnen worden verbeterd. Een mooie, leerzame en plezierige leerervaring die ik elke ouder kan aanbevelen!

Vader van twee, derde op komst.

 

 Ik heb veel gehad aan de coach sessies met Merel. In eerste instantie kwam ik met de vraag: hoe ben ik een goede stiefmoeder en wat is mijn plek in dit gezin? Met een opstelling kwam dit duidelijk naar voren en liet Merel mij inzien wat mijn plek is en dat ik er mag zijn.

Maar naast deze sessie hebben we ook gekeken naar het gezin waar ik vandaan kom. En ook hoe mijn emotie soms de overhand nemen in verschillende situaties en hoe je dit kan omdenken.
Ik kan zeggen dat ik altijd met plezier (ondanks dat er ook tranen vloeien) naar de sessies ga, me in een heel vertrouwde omgeving voel en ik heb echt wat gehad aan deze sessies en kan beter mijn plek bepalen. 

Stiefmoeder van drie

 

 Ik heb Merel ervaren als een prettig persoon die snel inzicht heeft gegeven in de dynamiek van mijn gezin en met name de wisselwerking tussen mij en mijn dochter. Ik vond de praktische tips die je ze heeft gegeven over bijvoorbeeld het slecht eten van handig. Ze heeft me aan het denken gezet over wat mijn overtuigingen zijn en hoe die me soms in de weg kunnen zitten. En wat ik hierin meeneem uit de relatie met en tussen mijn ouders. Genoeg stof tot nadenken dus en om mee aan de slag te gaan!

 Moeder van twee

 

 “Onlangs heb ik een sessie systeemopstellingen bij Merel gehad. Wat prettig is aan Merel haar stijl is dat ze samen met de persoon zoekt naar waar de nadrukken moeten liggen wat betreft welk levensgebied op dat moment prioriteit moet krijgen. Merel heeft niet de pretentie de waarheid in pacht te hebben, ze stemt steeds af en laat je zelf jouw antwoord formuleren. Vervolgens ga je dan zelf weer aan de gang, met als wezenlijk verschil dat je gefocuster bent en gewezen bent op aspecten waar je anders langsheen zou zijn gegaan. Merel zet nuttige piketpaaltjes en richtingaanwijzers neer die ervoor zorgen dat er diepere inzichten worden opgedaan.

Dochter, 40 jaar

 

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?