kijk gezinsdag

 

Genieten van jullie kinderen en jullie gezin. Aandacht voor elkaar hebben, de ander begrijpen en de verbinding met elkaar voelen. Ontspannen reageren, op fijne en minder fijne momenten. Met een glimlach naar je kind kijken, ongeacht het gedrag. En als kind kunnen terugkijken op een warme jeugd. Dat is toch wat we het liefst willen en onze kinderen het meest gunnen?

Een gezin is een prachtig, intens, maar soms ook complex systeem. Wanneer je een relatie krijgt neem je als partners beiden je eigen, specifieke familiesysteem (en alles wat daarbij hoort!) mee. Je hebt samen een weg te zoeken in jullie nieuwe systeem. En wanneer er kinderen komen gaan deze hier op reageren. Kinderen zijn sterk verbonden met hun ouders. Ze spiegelen hen en bewegen mee met  wat er bij ouders is. Negatieve patronen zorgen voor binding aan elkaar in plaats van verbinding met elkaar. Zo kunnen er gemakkelijk problemen ontstaan.

Is er vaak spanning of ruzie bij jullie in huis? Een gebrek aan natuurlijk respect voor elkaar? Begrijpen jullie elkaar niet of voel je je als ouder of als kind machteloos? Zijn er gevoelens van boosheid, verdriet, schuld of schaamte? Hebben jullie het gevoel vast te zitten en lost praten weinig op?

Dan is het tijd dat jullie de liefdevolle verbinding met elkaar weer gaan voelen. Welke negatieve overtuigingen of patronen staan deze verbinding in de weg? Met een systemische blik krijg je inzicht in relaties en patronen en kom je snel tot oplossingen. Vind de plek die hoort bij jou rol. Op je eigen plek ben je vrij en krachtig en dus ontspannen en authentiek.

Zijn jullie bereid je open te stellen voor nieuwe inzichten, voor een nieuwe kijk op de situatie, met de blik naar binnen in plaats van naar buiten? Dan zal deze dag jullie veel opleveren!

Voor wie?

Deze dag is voor gezinnen, ouders of partners die graag op een andere manier naar hun systeem willen kijken.

Indien gewenst zullen we van te voren bespreken of het raadzaam is kinderen te laten deelnemen. Wanneer kinderen nog erg klein zijn kan het zijn dat jullie als ouders met name je eigen rol en plek, onderliggende patronen en gedrag willen onderzoeken. Tijdens deze dag geven we de kinderen ook een plek, waardoor ze, ondanks afwezigheid, toch mee kunnen bewegen. Dit geldt ook voor kinderen die al ouder zijn en (nog) niet naar zichzelf kunnen kijken.

 

Wat houdt deze dag in?

 • Voorafgaand aan het gesprek ontvangen jullie een vragenlijst, ter voorbereiding.
 • We maken een analyse van jullie gezinssituatie en van de vragen waar we mee aan de slag gaan.
 • Ik kijk met een systemische bril naar jullie gezin en naar ieder afzonderlijk. We sporen zo beperkende patronen en dynamieken op. Ik gebruik hiervoor graag opstellingen (link). Deze methode kan op verschillende manieren ingezet worden. We kiezen de manier die het beste bij jullie (situatie) past.
 • Ik werk vraag- en mensgericht. Ik heb geen oordeel over een situatie of gedrag. En ik werk vanuit de gedachte: Ieder doet wat hij kan. Wanneer hij het niet kan of doet, geeft dat informatie over hem/haar of het proces.
 • We kijken naar de verbindingen en bindingen. Naar gevoelens, behoeften en verlangens van alle gezinsleden.
 • We onderzoeken of ieder op de voor hem/haar juiste plek staat. Vanaf de juiste plek voor jou ben je krachtig en stroomt de liefde automatisch.
 • Indien gewenst hebben we aandacht voor communicatiepatronen, afspraken en opvoed- of sociale vaardigheden.
 • We gaan aan de slag op een fijne locatie en een lunch is inbegrepen.

 

Nazorg

 • Ik blijf twee weken online of telefonisch beschikbaar voor vragen die voortkomen uit deze dag.
 • Je ontvangt achteraf een verslag. Welke dynamieken spelen er in jullie gezin? Wat speelt er individueel en onderling? Welke behoeften en gevoelens zijn er. Ik geef je adviezen voor het dagelijks leven.
 • Ik vraag jullie zelf ook een evaluatie te schrijven, erg waardevol voor de toekomst.

 

Wat leren jullie?

 • Door deze ‘kijkende’ aanpak krijgen jullie inzichten in elkaars beleving van jullie gezinssituatie. Ik begeleid jullie met behulp van vraag, beeld en gevoel.
 • Gevoelens, behoeften en verlangens komen aan het licht en zorgen voor begrip voor elkaar.
 • Je krijgt inzichten in verborgen patronen en dynamieken die spelen en jullie geluk en verbinding in de weg staan.
 • Jullie zetten op bewust en op onbewust niveau stappen richting meer plezier en ontspanning in huis én daarbuiten!

 

Investering

De investering is €690,00 euro. Daarbij is de voorbereiding, nazorg en lunch inbegrepen.

Heb je vragen of twijfel je of deze dag is wat jullie nodig hebben? Stuur me een mail of bel me 06-34236745 dan kijken we samen of dit aanbod passend is voor jullie situatie.

 

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?