Gezins-kijkdag

 

Een gezin is een prachtig, intens maar soms ook complex systeem. Partners nemen beiden hun eigen, specifieke systeem mee (en alles wat daarbij hoort). Zij hebben samen een weg te zoeken in het nieuwe gezinssysteem. Wanneer er kinderen komen, gaan deze hier op reageren. Omdat kinderen sterk verbonden zijn met ouders, zullen zij gaan spiegelen en meebewegen met dat wat er bij ouders is. Negatieve patronen zorgen voor binding aan elkaar in plaats van verbinding met elkaar. Zo kunnen er problemen ontstaan.

Is er in huis vaak spanning, ruzie of onenigheid bij jullie in huis? Een gebrek aan natuurlijk respect voor elkaar, begrijpen jullie elkaar niet of voel je je als ouder of als kind machteloos? Zijn er gevoelens van boosheid, verdriet, schuld of schaamte? Hebben jullie het gevoel vast te zitten en lost het praten niets op?                                                                                                                        
Dan is het nodig dat jullie de liefdevolle verbinding met elkaar weer gaan voelen. Op je eigen plek ben je vrij en krachtig. Met een systemische blik krijg je inzicht in relaties en patronen en kom je snel tot oplossingen. Met als doel verbinding in vrijheid en liefde.
Ben je bereid je open te stellen voor nieuwe inzichten, voor een nieuwe kijk op de situatie? Dan zal deze dag jullie veel opleveren! 

Voor wie?
Deze dag is voor gezinnen, ouders of partners die graag op een andere manier naar hun systeem willen kijken.
Indien gewenst zullen we van te voren bespreken of het raadzaam is kinderen te laten deelnemen. Wanneer kinderen nog erg klein zijn kan het zijn dat jullie als ouders met name je eigen rol en plek, onderliggende patronen en gedrag willen onderzoeken. Tijdens deze dag geven we de kinderen ook een plek, waardoor ze, ondanks afwezigheid, toch mee kunnen bewegen. Dit geldt ook voor kinderen die al ouder zijn en (nog) niet (voldoende) naar zichzelf kunnen kijken.  

Wat houdt deze dag in?
• Voorafgaand aan het gesprek ontvangen jullie een vragenlijst, zodat ik al wat info en zicht heb op jullie situatie.
• We maken een analyse van jullie gezinssituatie en van de vragen waar we mee aan de slag gaan.
• Ik kijk met een systemische bril naar jullie gezin en naar ieder afzonderlijk. We sporen zo beperkende patronen en dynamieken op. Ik gebruik hiervoor graag opstellingen (link). Deze methode kan op verschillende manieren ingezet worden. We kiezen de manier die het beste bij jullie past.
• Ik werk vraag- en mensgericht. Ik heb geen oordeel over een situatie of gedrag. En ik werk vanuit de gedachte: Ieder doet wat hij kan. Wanneer hij het niet kan of doet, geeft dat informatie voor het proces.
• We kijken naar de verbindingen en bindingen. Naar gevoelens, behoeften en verlangens van alle gezinsleden.
• We onderzoeken of ieder op de voor hem/haar juiste plek staat. Vanaf de juiste plek voor jou ben je krachtig en stroomt de liefde automatisch.
• Indien gewenst hebben we tevens aandacht voor communicatiepatronen, afspraken en opvoed- of sociale vaardigheden.
• We gaan aan de slag op een fijne locatie en een lunch is inbegrepen.

Nazorg
• Ik blijf twee weken online of telefonisch beschikbaar voor jullie vragen voortkomend uit deze dag.
• Je ontvangt achteraf een verslag waarin je terugleest welke dynamieken er bij jullie spelen, samen met tips voor in het dagelijks leven.
• Ik vraag jullie zelf ook een evaluatie te schrijven

Wat leren jullie?
• Door deze ‘kijkende’ aanpak krijgen jullie inzichten in elkaars beleving van de gezinssituatie. Ik begeleid jullie met behulp van vraag, beeld en gevoel.
• Gevoelens, behoeften en verlangens komen aan het licht en zorgen voor begrip voor elkaar.
• Je krijgt inzichten in verborgen patronen en dynamieken die jullie geluk en verbinding in de weg staan.
• Jullie zetten op bewust en op onbewust niveau stappen richting meer plezier en ontspanning in huis én daarbuiten!

Investering
Jullie investering is 695,00 euro  (incl. btw). Daarbij hoort de voorbereiding en nazorg.

Heb je vragen of twijfel je of deze dag is wat jullie nodig hebben? Stuur me een mail of bel me 06-34236745 dan kijken we samen of dit aanbod passend is voor jullie situatie.