Individuele familieopstelling

Een opstelling is een visualisatie van het patroon en de bijbehorende dynamiek vanuit je familie waar je mee te maken hebt. Bij individuele familieopstellingen wordt duidelijk dat we niet alleen emoties en gevoelens van onszelf hebben, maar dat we ook emoties en gevoelens van anderen bij ons kunnen dragen. Deze kunnen onbewust zijn overgedragen of hebben we uit liefde overgenomen vanuit ons familiesysteem. Dit is iets dat je aan de oppervlakte (emoties, gedrag) niet kunt zien of weten.

Bij een familieopstellingen wordt de onderstroom zichtbaar. Daar komt aan het licht wat vaak verborgen is gebleven, waar weinig of niet over gesproken wordt. Hierdoor kun je niet gebruikmaken van de krachtbron vanuit het familiesysteem, waardoor het leven als ‘vanzelf’ gaat.  De onderstroom stroomt tegen waardoor alles veel meer moeite en energie kost.

Het kan bijvoorbeeld gaan om:

  • het gevoel te hebben nergens bij te horen, je eenzaam voelen
  • onzekerheid, het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn
  • angsten, depressie, verdriet of schuldgevoel
  • je overwerkt, moe of overspannen voelen, of niet echt te doen wat je met je leven zou willen doen
  • te veel verantwoordelijkheid nemen
  • lichamelijke klachten of een verslaving

 

Hoe werken we?

Met een individuele familieopstelling werken we één-op-één en maken we zichtbaar wat er speelt binnen jouw familiesysteem. We werken met de vraag die in het hier en nu speelt.

Het doel van een individuele familieopstellingen is om jou naar de kern van het probleem te begeleiden en je zo weer contact te laten maken met je eigen innerlijke krachtbron. Pas als je weet wat er speelt kun je loslaten en teruggeven wat niet bij jou hoort. Je kunt je eigen plek innemen. De plek waar je krachtig en vrij voelt.