KIJK INTENSIEF

 

Jij bent een ontspannen ouder. Liefdevol aanwezig. Er is ruimte voor je partner, voor je kind(eren) én voor jezelf. Je voelt helder je grenzen en kunt deze rustig en duidelijk overbrengen. Hierdoor voelt en weet je kind precies wat het aan jou heeft. Je kijkt samen met je (ex-)partner met een glimlach naar hoe jullie kind uitprobeert, ontdekt, valt en opstaat en zo zijn eigen weg verkent.

Stel je eens voor, hoe zou dit zijn? Hoe zou jullie gezinssituatie eruit zien? Hoe zou eenieder zich voelen?

Helaas staan er soms zaken in de weg. Je ervaart het gedrag van je kind als ingewikkeld. Er staan pijnlijke ervaringen of overtuigingen in de weg, die eigenlijk niet (meer) bij jou en bij dit moment horen. Of misschien zijn er moeilijkheden op andere gebieden in je leven. Dit maakt dat je op een bepaalde manier reageert of handelt, je moe of gestrest voelt. Het ouderschap en het opvoeden kan dan als zwaar gaan voelen.

Het is dan nodig om de aandacht op je zelf te gaan richten. Je gevoelens, overtuigingen en familiepatronen onder ogen te zien. Los te laten wat jou niet meer helpt en contact te maken met je behoeften, je grenzen en wensen. Zo wordt het veel gemakkelijker om ontspannen en liefdevol naar je kind te kijken. En wanneer je als ouder goed voor jezelf zorg, hoeft je kind dat niet te doen!

Wil jij de blik op jezelf richten? En in korte tijd grote stappen zetten? Met het Kijk Intensief traject gaan we dat voor elkaar krijgen!

 

Wat houdt het programma in

 • We gaan gedurende 12 weken in 6 stappen samen aan de slag. Daarin behandelen we verschillende thema’s op het gebied van persoonlijke groei (als mens en als ouder), ouderschap en opvoeden. Deels gericht op jou persoonlijk en deels op het gezin. We werken toe naar jullie verbinding.
 • We voeren één keer per twee weken een gesprek. Daarin gaan we stap voor stap alle obstakels opsporen. We maken alles wat in de weg staat zichtbaar en gaan daarmee aan het werk. Hiervoor gebruik ik systemisch werk en opstellingen, maar ook andere methodieken.
  Indien gewenst kunnen gesprekken online (via beeldbellen) plaatsvinden. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit goed werkt.
 • Je krijgt per keer een onderdeel van een werkboek. Dit bestaat uit theorie, vragen, opdrachten en oefeningen voor jou en/of je gezin.
 • Ik sta daarnaast via e-mail tot je beschikking, voor vragen of om mee te kijken in het proces.

 

Voor wie is dit programma

 • Voor ouders die helder en positief willen communiceren met hun kind en met elkaar
 • Voor ouders die in plaats van strijd naar de verbinding met hun kind willen zoeken (van binding naar verbinding)
 • Voor ouders die krachtig en authentiek willen opvoeden en hun kind op een natuurlijke manier grenzen willen geven
 • Voor ouders die zoeken naar effectieve manieren om met het gedrag van hun kind om te gaan
 • Voor ouders die hun kind niet willen belasten met hun pijn en problemen
 • Voor ouders die hun kinderen hun eigen weg gunnen, en willen voorkomen dat ze eigen ervaringen en angsten op hun kind projecteren
 • Voor ouders die voelen dat straffen, belonen en andere opvoedtrucs niet de werkelijke oplossing zijn
 • Voor ouders die geloven dat ze zelf aan het werk moeten om verandering in de gezinssituatie aan te brengen
 • Voor ouders die hun ouderschap eens onder de loep willen nemen
 • Voor ouders die zichzelf serieus willen nemen en daarmee een groot voorbeeld willen zijn voor hun kind
 • Voor ouders die voelen dat ze NU iets moeten doen, want voor je het weet is je kind groot…

 

Wat levert het KIJK Intensief traject jou en je gezin op

Aandacht voor jezelf, voor je behoeften, je grenzen, voor onzichtbare, belemmerende patronen en vastzettende overtuigingen en emoties geeft veel helderheid.

Met dit bewustzijn heb je een grote stap gezet en komt er beweging in jou en jullie gezin. Je wordt veel minder geraakt door het gedrag van je kind of je partner. Je kunt vanuit ontspanning kiezen en reageren. Je weet veel beter wat jij nodig hebt, vanuit jouw persoonlijke behoeften en verlangens. Logisch dat je dat ook beter kunt aangeven!

Je krijgt duidelijkheid over de systemische dynamieken in jullie gezin. Welke plek heeft eenieder binnen het gezin en welke verantwoordelijkheden horen wel en niet bij deze rol. Staat iedereen op de plek die bij hem of haar hoort? Verandering van één persoon zet een heel systeem in beweging, iedereen verandert mee.

Je snapt het gedrag van je kind veel beter en dat maakt dat je met meer begrip naar het gedrag kunt kijken. Er is meer ontspanning en dus veel meer plezier samen! En wat is er belangrijker dan dat!?

En natuurlijk beperkt jouw positieve ontwikkeling zich niet tot jullie gezin of de opvoeding, maar neem je de effecten in jouw verdere leven met je mee.
Stel niet langer uit en geef jezelf en je gezin een waanzinnig groot cadeau!

 

Investering

Jezelf serieus nemen, jouw commitment en toewijding is de enige manier om tot mooie resultaten te komen!
Daarnaast is je investering € 790,00. Ik bied de mogelijkheid om dit in 3 termijnen á € 275,00 te betalen. 

 

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?