Opvoedopstelling

Een opvoedopstelling laat snel zien wat de werkelijke oorsprong van je vraag is en zorgt vaak voor een blijvende oplossing. Problemen bij kinderen zijn vaak terug te leiden naar problemen van ouders of zelfs van grootouders. Het maakt daarbij vaak niet uit of het probleem of de moeilijkheid vooral door je kind wordt ervaren of door jou. Of dat bijvoorbeeld een scheiding hier iets mee te maken heeft. Wat wel belangrijk is, is dat je echt bereid bent kritisch naar jezelf en naar de boodschap van je kind of je omgeving te kijken.

De opvoedopstelling  wordt individueel uitgevoerd. De ouder stelt zijn gezin/familie op met behulp van ankers/tegels op de vloer en stapt zelf in de opstelling. Er wordt uitsluitend gewerkt met de vraag die in het hier en nu speelt. Je hoeft alleen maar te kijken naar het plaatje dat je hebt neergelegd en te voelen wat er in je gebeurt. Je zult versteld staan van de kracht van deze ervaring en je zult inzicht krijgen in je vraagstuk op een dieperliggende (emotionele) laag.                     Ik maak ook graag gebruik van tafelopstellingen, waarbij poppetjes worden gebruikt om de verschillende spelers op te stellen. 

De voordelen van een individuele opvoedopstelling:

  • De begeleider werkt alleen en via jou (of je partner) aan het opvoedvraagstuk. Je kind komt niet mee naar de sessie en je hoeft hem/haar dus niet met therapie te belasten. Alleen als het (wat oudere) kind zelf een vraag heeft, kan het vanuit het eigen perspectief en de eigen behoefte een opstelling doen.
  • De opvoedopstelling maakt de onderliggende dynamiek in je gezins- en gehele familiesysteem eenvoudig zichtbaar en vooral voelbaar. Hieruit vloeit als vanzelf een praktische oplossing voort.
  • Jij, je partner en jullie kinderen komen letterlijk weer in een goede, gezonde verhouding tot elkaar te staan. Jullie zullen niet langer vanuit een belasting gebonden zijn áán elkaar, maar in vrijheid en liefde verbonden zijn mèt elkaar.
  • Een opvoedopstelling kun je ook preventief inzetten. Denk bijvoorbeeld aan echtscheidingssituaties, waarbij je je kinderen zo min mogelijk wilt belasten.

 

 

 

Neem contact met me op, dan kijken we middels een korte, gratis sessie of ik je verder kan helpen.

Investering

Een coachingsgesprek of een opstelling kost €75,00 voor individuele gesprekken en €95,00 voor relatiegesprekken, tot de duur van een uur. 

Kijk of je werkgever mogelijkheden heeft om coaching te vergoeden. Vaak zijn hier budgetten voor.

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?