Hi, ik ben Merel

Opvoeden, je kinderen de weg naar volwassenheid wijzen, is een geweldig en bijzonder, maar soms ook lastig avontuur. Een uitdaging om steeds weer de balans te vinden tussen sturen en loslaten, je kinderen hun eigen weg laten vinden. Naar mijn idee één van de mooiste dingen die je ze als ouder kunt geven. Maar soms ook een grote uitdaging voor onszelf.

Samen met mijn partner heb ik een dochter en een zoon en dagelijks zie ik hoe zij ons spiegelen. Uit ervaring weet ik hoe je in periodes van je leven meer zou willen dragen dan je op dat moment aankunt. Dit heeft zijn weerslag op je mentale en lichamelijke gezondheid, maar ook op het welzijn van je kinderen! Zij laten je op allerlei manieren, als een spiegel, dingen zien die iets zeggen over jou. Het is een kunst om te luisteren naar je emoties en gevoelens, naar de wijze raad van het lichaam én naar (het gedrag van) je kinderen. 

Ik ontdekte zelf door de jaren heen hoe belangrijk het is om hoofd, hart en lichaam samen te brengen. Zo groeit het bewustzijn en het zelfvertrouwen en sta je krachtiger en positiever in het leven, als mens en als ouder. Beoefening van yoga, meditatie en familieopstellingen was hierbij voor mij van enorme steun. Van denken naar voelen. Van praten naar kijken naar het innerlijk beeld. Van hoe ik het geleerd had en hoe ik dacht dat het hoorde, naar hoe het voor mij het beste werkte.

Na 15 jaar binnen de jeugdzorg en het onderwijs gewerkt te hebben is Praktijk Kijk in 2018 een nieuwe stap. Ontstaan uit de behoefte om op mijn eigen manier bij te dragen aan een mooiere wereld, waarin ouders en kinderen leven vanuit hun hart en hun diepste verlangens, waarbij oude, belemmerende patronen niet meer in de weg staan, zodat ieder zich vrij voelt.