Hi, ik ben Merel

Van jongs af aan ben ik nieuwsgierig naar hoe het leven, ons brein en ons bewustzijn werkt. Aangeleerde patronen en overtuigingen bepalen hoe je naar de wereld kijkt en hoe je het leven ervaart. Langdurige negatieve patronen hebben weerslag op je mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid en dat klinkt onvermijdelijk ook door in de rest van je leven, zoals de opvoeding van je kinderen. Kinderen laten je, als een spiegel, ieder op hun eigen manier zien wat er speelt. Het is een levenskunst om te kijken naar dit spiegelbeeld, te luisteren naar je emoties, je gedachten en naar de wijze raad van je lichaam.

Door een visualisatie of een opstelling te maken, kun je de oorsprong van gedachten- en gedragspatronen  zichtbaar maken en antwoorden vinden op vragen op het gebied van relaties, opvoeden, gezondheid en succes.

Ik ontdekte door de jaren heen, mede door het opvoeden van mijn dochter en zoon, hoe belangrijk het is om hoofd, hart en lichaam samen te brengen. Zo groeit het bewustzijn en het zelfvertrouwen en sta je krachtiger en positiever in het leven. Beoefening van yoga, meditatie en het volgen van studies als familieopstellingen, intuïtieve ontwikkeling en ReAttach therapie waren hierbij voor mij van enorme steun en waarde om oude zaken los te laten en met een nieuwe bril naar het heden te kijken. 

Van buiten naar binnen. Van praten over naar kijken naar een innerlijk beeld. Van hoe je het geleerd hebt en denkt dat het hoort, naar hoe het voor jou het beste werkte.

Na jaren in de jeugdzorg en het onderwijs gewerkt te hebben was Praktijk Kijk in 2018 een nieuwe stap. Ontstaan uit de behoefte om op mijn eigen manier bij te dragen aan een mooiere wereld. Een wereld waarin we meer gaan leven vanuit ons hart en onze diepste verlangens. Een wereld waarin we ons meer verbinden met onszelf, onze kinderen en met anderen, met geluk en een gevoel van vrijheid als gevolg.

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?