Hi, ik ben Merel

Van kinds af aan ben ik nieuwsgierig naar hoe het leven en ons bewustzijn werkt. Als kind fantaseerde ik er al over en ik ben nooit gestopt met het stellen van vragen en het ontwikkelen van mezelf. Uiteindelijk is hieruit Praktijk Kijk ontstaan. Door middel van beeld (zoals een opstelling) zoeken we naar de oorsprong van patronen en vinden we antwoorden op vragen op het gebied van relaties, geluk, succes en gezondheid.

Ik ben getrouwd en heb een dochter (2004) en een zoon (2007). En uit ervaring weet ik hoe je in periodes van je leven meer zou willen dragen dan je op dat moment aankunt. Dit heeft zijn weerslag op je mentale, emotionele en lichamelijke gezondheid en klinkt onvermijdelijk ook door in de opvoeding van je kinderen. Anderen, zoals je kinderen laten je, als een spiegel, jezelf zien. Het is een kunst om te kijken naar dit spiegelbeeld, te luisteren naar je emoties, je gedachten en naar de wijze raad van je lichaam.

Ik ontdekte door de jaren heen hoe belangrijk het is om hoofd, hart en lichaam samen te brengen. Zo groeit het bewustzijn en het zelfvertrouwen en sta je krachtiger en positiever in het leven. Beoefening van yoga, meditatie en het volgen van studies als familieopstellingen en intuïtieve ontwikkeling waren hierbij voor mij van enorme steun. Van buiten naar binnen. Van denken naar voelen. Van praten naar kijken naar het innerlijk beeld. Van hoe ik het geleerd had en hoe ik dacht dat het hoorde, naar hoe het voor mij het beste werkte.

Na 15 jaar binnen de jeugdzorg en het onderwijs gewerkt te hebben was Praktijk Kijk in 2018 een nieuwe stap. Ontstaan uit de behoefte om op mijn eigen manier bij te dragen aan een mooiere wereld, waarin we meer gaan leven vanuit ons hart en onze diepste verlangens, met geluk en vrijheid als gevolg.

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?