ReAttach Therapie

 

ReAttach therapie is een orthopedagogische interventie, waarmee je informatieverwerking, het zelfregulerend vermogen en persoonlijke ontwikkeling optimaliseert.

Gebeurtenissen uit het verleden kunnen ons in het heden en de toekomst blijven beïnvloeden en erg in de weg staan. We kunnen daardoor steeds tegen dezelfde dingen aanlopen, waardoor we ons angstig, onzeker of ongelukkig voelen. We zijn gewend om te praten over gebeurtenissen (als we al van het bestaan van deze gebeurtenissen ‘weten’). Maar praten is lang niet altijd voldoende om er weer los van te komen. ReAttach helpt je om, op een prettige en relatief snelle manier, je angsten en indrukwekkende gebeurtenissen te verwerken.

Hoe werkt Reattach Therapie?

ReAttach therapie richt zich niet op de oorsprong van de problemen, maar laat je nieuwe leerervaringen op doen, onder optimale omstandigheden voor het brein. De focus ligt hierbij niet op de oude situatie, je hoeft het dus niet opnieuw te beleven. Destructieve patronen worden vervangen door constructieve patronen.

Zowel volwassenen als kinderen kunnen worden behandeld met ReAttach therapie. Onderzoek wijst uit dat klachten van kinderen de overlevingspatronen van ouders reflecteren. Het is dus begrijpelijk en heel zinvol dat in het geval van behandeling van een kind ook ouders worden behandeld.

Een traject bestaat gemiddeld uit 5 sessies. Een sessie start met een (kort) gesprek en de behandeling duurt ongeveer 15 tot maximaal 30 minuten. Je hoeft hierbij niet te praten.

 

 

Ervaringen

Wat ik tot nu toe terug hoorde na een sessie was bijvoorbeeld:

“Super dankbaar voor de emoties die tijdens de sessies voorbij zijn gekomen en die ruimte hebben gemaakt voor verandering”

“Ik had een heerlijk gevoel na de sessie, dat hield zelfs een paar dagen aan”

“wat bijzonder hoe snel je van een naar gevoel af bent”

Jongen van 9 “Ik vond het raar, maar het is eigenlijk heel fijn” en zijn moeder: “Hij is niet bang meer in het donker”

“Sinds lange tijd slaap ik weer een aantal uren achter elkaar door”

De kosten voor een ReAttach sessie zijn €75,- per uur. (Met een minimale duur van één uur.) 

 

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?