relatieopstelling

 

Soms ervaar je terugkerende problemen in je relatie. Bij relatieproblemen of bij een scheiding is de communicatie vaak negatief en de liefde niet voelbaar meer. Maar het gedrag en gevoel is een gevolg, een symptoom, van dieperliggende processen. Van een niet goed lopende onderstroom. Het is dan moeilijk om elkaar in liefde weer te vinden.

Veel van ons gedrag wordt veroorzaakt door angst voor afwijzing, het gevoel er niet bij te horen, niet gezien te worden, geen plek te hebben. Beide partners nemen de belasting uit hun familie- geschiedenis en hun persoonlijke problemen mee in de liefdesrelatie. Gevoelens van pijn, gemiste zaken uit hun eigen jeugd worden dan ook zichtbaar in de relatie met de partner.

Wanneer er kinderen zijn, reageren zij hierop en laten dat weer zien in hun gedrag. Zo kan er een loyaliteitsconflict ontstaan. Krijgen ze nog toestemming om van de andere ouder te houden? Zij mogen niet het gevoel krijgen te moeten kiezen. Wanneer partners besluiten uit elkaar te gaan is het hun taak om als ouders naast elkaar blijven staan. Als zich bij de ouders niets oplost, blijven de kinderen een last dragen. Dit zal op de langere termijn voor beschadiging zorgen.

Of het nu gaat om problemen in de relatie of om een scheiding: Door systemisch te werken kunnen veel problemen worden voorkomen. Door middel van een relatieopstelling kunnen we ontdekken wat ons bindt  en waar we juist moeite mee hebben.

Hoe en waarom een relatieopstelling?

Een relatieopstelling kan een individuele opstelling betekenen, maar kan ook met beide partners of ouders gedaan worden. Gevoel van veiligheid en vertrouwen is hierbij wel een voorwaarde. Een relatieopstelling is een zeer effectieve manier om liefdevol los te komen van de belemmerende factoren binnen relaties. Het geeft helder weer wat er in de kern, op de onderstroom aan de hand is. In veel gevallen is de communicatie en wederzijds begrip na een relatieopstelling véél beter.

 

 

Neem contact met me op, dan kijken we of een relatieopstelling een antwoord kan zijn op je vraag.

Een relatieopstelling kun je alleen doen, maar ook samen met je (ex-)partner. De kosten zijn €85,00 per uur voor een individuele sessie en €105,00 voor een gezamenlijke sessie.  

Kijk of je werkgever mogelijkheden heeft om coaching te vergoeden. Vaak zijn hier budgetten voor.

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?