Onze gedachten bepalen hoe we onze dag beleven!

De ene dag sta je lichtzinnig op, heb je vrolijke gedachten en vlieg je de dag door terwijl het de dag erna zwaar voelt, waardoor je bijvoorbeeld bezig bent met wat er allemaal moet gebeuren en in hoe weinig tijd dat af moet zijn. Ken je dat? Hoofdpijn zou je ervan krijgen. Dan nog maar niet te spreken over wanneer er echt iets aan de hand is. Bijvoorbeeld een ziekte of relatiegedoe.

Byron Katie was van haar 30ste tot haar 40ste ernstig depressief. En vanuit de wanhoop ontstond een levensreddend inzicht. Namelijk de 4 simpele vragen die hersenspinsels ontleden en zo stress laten oplossen. Ze kunnen je leven zelfs veranderen.

Deze vragen zijn:
1. Is deze gedachte waar?
2. Weet je absoluut voor 100% zeker dat het waar is?
3. Hoe reageer je op die gedachte?
4. En wie zou je zijn zonder deze gedachte?

Stil staan bij je gedachten en er even voor gaan zitten is enorm helpend. Je stelt ze ter discussie en je kunt er bewust afstand van nemen.

Merk je dat gedachten en overtuigingen jou al langere tijd in hun greep hebben en wil je daar verandering in aanbrengen? Door bewust stil te staan bij jouw gedachten en overtuigingen, deze te onderzoeken, kun je er afstand van nemen en je veel beter gaan voelen. Neem vrijblijvend contact met me op zodat ik je kan uitleggen hoe we dat samen kunnen doen.

Chat openen
1
Hallo, leuk dat je hier bent! Waarmee kan ik je helpen?